Ut på tur, aldri sur

Barnehagen er aktiv bruker av nærmiljøet, og vi har mange turplasser som vi besøker jevnlig.

KLATRETREET

Om man følger naturstien i Borgundgavla, går stien forbi to store trær som vinden har blåst over ende. Her kan barna klatre og leke på både røtter og stammer.

 

INDIANERSKOGEN

Om man går videre forbi klatretreet kommen man til noen trapper i terrenget. Nedefor disse trappene er det en leirplass inn undert noen høye trær. Her har vi tidliger hatt indianerfester - derav navnet "indianerskogen".

 

YTTERLANDSTOVA OG LØA

Øverst oppe på museumsområdet i Gavla ligger Ytterlandstova og Løa rett ved siden av hverandre. Her er det åpent og oversiktlig, så hit går vi gjerne når hele gruppa er på tur sammen. Det er også hit vi går for å ake om vinteren.

 

FROSKEDAMMEN

Litt lengre nede på museumsområdet er det en liten dam. Hit går vi bl.a. om våren for å finne rompetroll, og ellers for å se om vi ser noen frosker som kanskje har vært rompetroll i barnehagen hos oss.........

 

DYREKLUBBEN

Et par minutters gang fra barnehagen ligger Borgund Dyreklubb. Her er vi på besøk daglig, med en stor eller liten gruppe. Det er alltid like kjekt for barna å komme dit og være sammen med dyrene - uansett alder.

 

TIENDEBUA

På berga rett bortenfor barnehagen i retning Klokkersundet ligger et naust som vi kaller for Tiendebua. I hovedsak er det utegruppa som går på tur hit.

 

BERGA

På andre siden av brygga ved barnehagen, retning byen, ligger Berga. Her er det veldig spennende for de største barna å gå på tur.

 

VEIS ENDE

Hvis man fortsetter veien forbi barnehagen kommer man til "Veis ende". Navnet kommer enkelt og greit av at man går til veien slutter. Dette er et fint turmål for de minste barna; akkurt passe langt og så godt som ingen biler som kjører der.

 

NAUSTA

En litt lenger tur for utegruppa er til Nausta som ligger i Klokkersundet. Vi går da veien opp til Kiwi og videre nedover til Klokkersundet igjen.